Dvd
Engels

Ice Age 3 : dawn of the dinosaurs

Carlos Saldanha (regisseur), John Powell (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Titel
Ice Age 3 : dawn of the dinosaurs
Regisseur
Carlos Saldanha 1965-
Componist
John Powell 1963-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626001522

Besprekingen

Derde deel van de succesvolle animatiefilm van de regisseurs Carlos Saldanha en Mike Thurmeier. In de hoofdrollen wederom mammoet Mannie, Scrat het knaagdier en Sid de luiaard. Als mammoet Ellie zwanger is, bouwt haar man Mannie alvast een speelplaats. Sid heeft het hier maar moeilijk mee, en als hij drie dinosauruseieren vindt, behandelt hij die als zijn eigen kroost. Als de kleine dino's geboren worden blijken ze niet zo lief als verwacht. En als de moeder opduikt en verdwijnt met haar kinderen en Sid in een geheime onderwaterwereld, gaan o.a. Mannie, Ellie en Diego op pad om Sid te redden. Alhoewel sommige recensenten vinden dat de rek een beetje uit de Ice age-formule is, zijn anderen nog steeds enthousiat. Kevin Toma (Volkskrant 2-7-'09) vindt het '(...) een vermakelijk allegaartje van eerder films'. Remke de Lange (Trouw 2-7-'09): 'Want de makers (...) zijn er voor de derde keer in geslaagd een simpel, vrolijk ijstijdavontuur te vertellen (...) in dit vlotte, geestige avontuur d…Lees verder

Over Carlos Saldanha

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Carlos Saldanha (Rio de Janeiro, 24 januari 1968) is een Braziliaans filmregisseur, producent en animator.

Saldanha is het meest bekend om zijn werken van Blue Sky Studios. Hij regisseerde de animatiefilms Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Rio, Rio 2 en Ferdinand. Met Chris Wedge regisseerde hij samen de animatiefilms Ice Age en Robots. Hij ontving samen met John C. Donkin voor de korte animatiefilm Gone Nutty in 2004 een Oscar-nominatie voor beste korte animatiefilm.

Filmografie

  • 1996: Joe's Apartment (leidinggevende animator)
  • 1997: A Simple Wish (creatief leidinggevende)
  • 1998: Bunny (animator / korte film)
  • 1999: Fight Club (animatie leidinggevende)
  • 2002: Ice Age (co-regie)
  • 2002: Gone Nutty (regie / korte film)
  • 2005: Robots (co-regie)
  • Lees verder op Wikipedia