Dvd
Engels
De blauwe papegaaien Blu en Jewel maken een lange reis naar de Amazone om hun soortgenoten te ontmoeten. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Rio 2 / dir. by Carlos Saldanha ; screenplay by Carlos Saldanha ... [ et al.]
Regisseur
Carlos Saldanha 1965-
Componist
John Powell 1963-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Engels
EAN
8712626066163

Besprekingen

Vervolg op de succesvolle animatiefilm Rio* (2011) van de Braziliaanse regisseur Carlos Saldanha (Ice age). De inmiddels volwassen papegaaien Blu en Jewel wonen in Rio de Janeiro met hun gezinnetjes. Tijdens een reis naar het Amazonegebied ontdekt Jewel nog meer familie en vindt zelfs haar vader terug. Blu kan niet wennen aan het oerwoud maar komt in actie als er een grootscheepse bomenkap dreigt. Bart van der Put (Parool 10-4-’14): ‘(…) de charme van de voorganger wordt node gemist. (…) Visueel valt er niets op de kakelbonte film van de Amerikaanse Blue Sky studio af te dingen, en de parade van cartooneske terzijdes en zwierige zang-en-dansnummers zal jonge kijkertjes ongetwijfeld bekoren.’ Shelley Eimers (cinemagazine.nl) geeft 3,5 van 5 sterren: '(…) De film zal geen prijzen winnen voor originaliteit maar is door de prachtige kleurrijke animaties en leuke karakters een vrolijke film voor jong en oud.’ Vanaf ca. 7 jaar.

Over Carlos Saldanha

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Carlos Saldanha (Rio de Janeiro, 24 januari 1968) is een Braziliaans filmregisseur, producent en animator.

Saldanha is het meest bekend om zijn werken van Blue Sky Studios. Hij regisseerde de animatiefilms Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Rio, Rio 2 en Ferdinand. Met Chris Wedge regisseerde hij samen de animatiefilms Ice Age en Robots. Hij ontving samen met John C. Donkin voor de korte animatiefilm Gone Nutty in 2004 een Oscar-nominatie voor beste korte animatiefilm.

Filmografie

  • 1996: Joe's Apartment (leidinggevende animator)
  • 1997: A Simple Wish (creatief leidinggevende)
  • 1998: Bunny (animator / korte film)
  • 1999: Fight Club (animatie leidinggevende)
  • 2002: Ice Age (co-regie)
  • 2002: Gone Nutty (regie / korte film)
  • 2005: Robots (co-regie)
  • Lees verder op Wikipedia