Boek
Nederlands

Philip en de anderen

Cees Nooteboom (auteur)
+1
Philip en de anderen
×
Philip en de anderen Philip en de anderen

Philip en de anderen

Genre:
Een dromerige jongen zwerft door Europa op zoek naar een geheimzinnig Chinees meisje.
Onderwerp
Reizen
Extra onderwerp
REI, Romans
Titel
Philip en de anderen
Auteur
Cees Nooteboom
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2005
163 p.
ISBN
90-295-3695-0

Besprekingen

Herdruk van de roman waarmee de literator Nooteboom in 1955 voorgoed zijn naam als schrijver vestigde. In dit kleine, goed gecomponeerde autobiografische verhaal vertelt hij over zijn omzwervingen door Europa, van de Noordkaap af tot diep in de Provence toe. De speurtocht naar een geheimzinnig Chinees meisje, symbool van het geluk, brengt hem met vele anderen in contact. Hij komt met lege handen, maar rijk aan avontuurlijke ervaringen thuis. De openhartige romantiek die de charme van dit verhaal uitmaakte voor de jaren vijftig, maakt nu plaats voor de charme van het levensoptimisme, het geloof in de medemens en in de schoonheid van de wereld. Een bevrijdend boek. Paperback; normale druk.

Over Cees Nooteboom

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hpschaefer www.reserv-art.de

Cornelis Johannes Jacobus Maria (Cees, spreek uit als "sees") Nooteboom (Den Haag, 31 juli 1933) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk romans, poëzie en reisverslagen.

Levensloop

De Hagenaar Nooteboom werd op school vaak als 'lastpak' weggestuurd, en zou op niet minder dan vier middelbare scholen hebben schoolgegaan. Na de dood van zijn vader bij het bombardement op het Bezuidenhout in 1945 werd hij door zijn stiefvader op kostscholen gestuurd: een franciscaner klooster in Venray en het Augustinianum in Eindhoven, maar hij maakte zijn middelbare school af aan een avondgymnasium te Utrecht.

Hij begon met werken in 1951 bij een bank in Hilversum, maar zwierf vanaf 1953 door Europa, nadat hij was afgekeurd voor zijn dienstplicht in het leger omdat hij 'te mager' zou zijn. Tijdens zijn reis schreef hij het eerste hoofdstuk van zijn debuutroman Philip en de anderen. In Parijs leerde hij Philip Mec…Lees verder op Wikipedia