Strip
Nederlands

De wolfman

Charel Cambré (illustrator), Marc Legendre (scenarist)
+1
De wolfman
×
De wolfman De wolfman
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De wolfman
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Marc Legendre
Taal
Nederlands
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2018
48 p. : ill.
ISBN
9789031436484 (paperback)

Besprekingen

'Robbedoes special' is een zij-reeks van de al tachtig jaar oude stripreeks 'Robbedoes en Kwabbernoot'. De oorspronkelijk Franstalige Belgische serie uit het blad Spirou (= Robbedoes) werd groot door Franquin. De special-reeks wordt gemaakt door hetzelfde duo dat verantwoordelijk is voor 'Amoras', een spin off van 'Suske en Wiske'. In dit avontuur krijgen de journalisten te maken met een louche Amerikaan die beweert een pretpark in een natuurgebied te willen bouwen, maar ondertussen chemisch afval dumpt. Een niet bijster origineel verhaal dat vakkundig op papier is gezet. De humor is vrij vlak en de ontwikkelingen zijn vrij voorspelbaar. Cambré en Legendre halen met deze serie niet het hoge niveau van 'Amoras'. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Het plan van Wiebeling' (2017)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia