Strip
Nederlands

Happy family

Charel Cambré (illustrator), Marc Legendre (scenarist)
+1
Happy family
×
Happy family Happy family
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Happy family
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Marc Legendre
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Dupuis, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789031435012 (paperback)

Besprekingen

Robbedoes en Kwabbernoot winnen een pop op de kermis. De graaf van Rommelgem gebruikt de pop om zijn nieuwste uitvinding in te verbergen, die hij wil presenteren op een congres in San Toupée. Om te verkomen dat geheim agenten de uitvinding stelen, moeten Robbedoes en Kwabbernoot verkleed als echtpaar de pop naar de Middenlandse Zee rijden. En raadt eens wie het vrouwtje mag zijn? 'Happy family' is een ouderwets Robbedoesalbum van de makers van 'Amoras', Charel Cambré en Marc Legendre. In deze nieuwe, Vlaamse stripreeks (die naast de echte Franse reeks is opgezet) blijven de makers dichter bij de oorsprong dan wie dan ook. Allereerst door de sfeer van de jaren zestig te handhaven, maar ook door de immer vrolijke toon. Eindelijk weer een verhaal voor de hele familie, zeggen de marketeers. Maar het is meer dan dat. Goed getekend, grappig en nu eens niet krom uit het Frans vertaald. Oppervlakkig vermaak? Ja, maar op een zeer verteerbare manier.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia