Strip
Nederlands

Het plan van Wiebeling

Charel Cambré (illustrator), Marc Legendre (scenarist)
+1
Het plan van Wiebeling
×
Het plan van Wiebeling Het plan van Wiebeling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De Zoo van Antwerpen. Een Joodse diamantair wordt overvallen. De dieven gaan aan de haal met honderd diamanten. Robbedoes en Kwabbernoot zijn getuige van de misdaad maar staan machteloos: de diamanten zijn spoorloos verdwenen en bij gebrek aan bewijs moeten ze de verdachte laten gaan.Maanden later legt de graaf van Rommelgem de laatste hand aan zijn nieuwste uitvinding: de telvis. Die maakte hij v
Titel
Het plan van Wiebeling
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Marc Legendre
Taal
Nederlands
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789031435562 (paperback)

Besprekingen

Robbedoes is een journalist in piccolo-kostuum die in 1938 in stripvorm debuteerde. Franquin, bekend van Guust Flater en de Marsupilami, bracht de strip tot groot succes. Vaste partners van Robbedoes zijn Kwabbernoot en de eekhoorn Spip. De serie 'Robbedoes special' wordt gemaakt door het duo dat met de reeks 'Amoras' Suske en Wiske nieuw leven inblies. Nu wagen ze zich aan Robbedoes en Kwabbernoot. Groot verschil met 'Amoras' is dat ze bij Robbedoes veel dichter bij het origineel zijn gebleven. Het verhaal gaat om de roof van diamanten die het land uit gesmokkeld moeten worden. Via een ingenieus plan, dat en passant de overbevissing van de Noordzee uit de doeken doet, probeert een neef van Robbedoes, Wiebeling, dat uit te voeren. Onze helden weten daar echter een stokje voor te steken. Humoristische avonturenstrip voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het eerste deel, 'Happy family' (2017)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia