Strip
Nederlands

Tournée générale

Charel Cambré (auteur)
Titel
Tournée générale
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789462106024 (paperback)

Besprekingen

Koning Filip en zijn gezin in beeld brengen als gewone mensen. Het lijkt een kolfje naar de hand van tekenaar Charel Cambré. Binnenlandse en buitenlandse politiek, feesten als Sinterklaas tot en met gebeurtenissen als Halloween, alle passeren ze de revue. De actualiteit is het uitgangspunt voor een verzameling originele en licht verteerbare grappen. Figuren uit de Belgische koninklijke familie, evenals de bonzen uit de binnen- en buitenlandse politiek, worden erg origineel en herkenbaar in beeld gebracht. Met 'Tournée générale' bewijst Charel Cambré dat hij er wat van kan. Te hopen valt dat hij nog een tijdje door kan gaan, maar het album vermeldt, kan hij een beroep doen op ideeëngever Marc Legendre. Zelfstandig leesbaar naast het vorige deel uit de reeks ‘Filip & Mathilde’, 'Cirque royal' (2016)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia