Cd

HOME and old stories

Chris Joris (uitvoerder), Bart Borremans (uitvoerder), Free Desmyter (uitvoerder)
Toon meer
Titel
HOME and old stories
Uitvoerder
Chris Joris  (drums;percussie) Bart Borremans  (saxofoon) Free Desmyter  (piano;keyboards) Lara Rosseel  (contrabas) Christophe "El Diablo" Millet  (percussie) Naima Joris  (zang;gitaar;ukelele) Yassin Joris  (gitaar;ukelele)
Uitgever
Brugge: De Werf, 2016
1 cd
EAN
5413905111392
CDR
JE41750

Over Chris Joris

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Chris Joris (Mechelen, 1952) is een Belgisch percussionist, pianist en componist. Hij is de zoon van operazanger Jan Joris.

Levensloop

Joris speelde bij Aksak Maboul in 1977 en op hun eerste album, maar verliet de groep een jaar later. Hij nam op met Zuid-Afrikaans bassist Johnny Mbizo Dyani en trok dat jaar naar Parijs, waar hij deel uitmaakte van het percussie-trio "Assum". In de jaren 80 vormde hij de Afrikaanse groep Bula Sangoma, een collectief rond percussie en zang. Hij werkte in die periode ook samen met David Linx, waarmee hij de hommage cd: A Lover's Question" opnam met de teksten en de stem van Amerikaans schrijver James Baldwin.

Lid van het Frank Vaganee Quintet. Midden jaren 90 vormde hij "The Chris Joris Experience", waarin musici passeerden over de jaren heen als: Jeroen Van Herzeele, Bart Defoort, Ben Sluys, Pierre Vaiana, Ernst Vranckx, Free Desmyter, Nic Thys, Chris Mentens, Sam Versweyveld, Yannick Pe…Lees verder op Wikipedia