Strip
Nederlands
De 20-jarige Araya gaat na de dood van haar vader bij haar moeder in Thailand wonen en ontmoet daar Mariko, die haar meesleurt in de ondergrondse jongerencultuur van het bruisende Bangkok. Graphic novel in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Araya
Auteur
Christina De Witte
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
[240] p. : ill., z/w
ISBN
9789463832731 (paperback)

Besprekingen

Een graphic novel over een nieuw begin in een nieuw land. Na de dood van haar vader verhuist de twintigjarige Araya naar Thailand om bij haar moeder te wonen, een land waar ze nog nooit is geweest. Ze gaat op zoek naar zichzelf in deze vreemde omgeving, waar ze de taal niet spreekt en geen vrienden heeft. Ze ontmoet Mariko en wordt ondergedompeld in de ondergrondse jongerencultuur van Bangkok. Hun vriendschap wordt cruciaal voor Araya, tot deze plotseling instort. Graphic novel met cartoonachtige lijntekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar. Christina De Witte (Mechelen, 1996) is een Belgische cartoonist en illustrator.

Over Christina De Witte

Christina "Chrostin" Araya De Witte (Mechelen, 9 juli 1996) is een Belgische illustrator, cartoonist en feminist. Ze is de dochter van een Belgische vader en een Thaise moeder. Ze werd bekend door haar cartoon Chrostin, waarin een cartoonversie van haarzelf de hoofdrol speelt. Deze deelt ze op Instagram, waar ze 86.000 volgers heeft. De Witte studeerde communicatie en media aan de Erasmushogeschool in Brussel.

In 2014 schreef Robert Van Impe op zijn website Bored Panda een artikel over De Witte, met daarin enkele van haar cartoons. Amerikaans acteur Ashton Kutcher kreeg deze te zien, en deelde ze op Facebook. Niet veel later werd De Witte gecontacteerd door Mark Gottlieb uit New York, die interesse had om haar debuut uit te geven. In 2015 won ze de Flair Online Talent Award van het Belgische tijdschrift Flair, waardoor ze hier een contract kreeg voor één jaar als cartoonist. Uiteindelijk zou ze hier tot 2021 blijven, waarna ze vanaf september 2022 een rubriek i…Lees verder op Wikipedia