Boek
Nederlands

Leren zwemmen

Clare Chambers (auteur)
Een celliste heeft een onverwachte ontmoeting met haar jeugdliefde, waardoor veel herinneringen aan diens excentrieke familie boven komen.
Titel
Leren zwemmen
Auteur
Clare Chambers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Learning to swim
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2022
351 p.
ISBN
9789026160509 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een liefdadigheidsconcert voor een waterirrigatieproject in Senegal wordt de celliste Abigail Jex voorgesteld aan de projectleider Marcus Radley. Meteen wordt ze teruggezet naar haar jeugdjaren in Kent waar ze Rad, zoals hij toen heette, had leren kennen als de knappe broer van haar hartsvriendin Frances. De familie Radley was een toevlucht voor haar geworden na de scheiding van haar ouders en nadat was uitgekomen dat haar vader nog een dochtertje had bij een andere vrouw. Abigail leert al snel haar halfzuster, Birdie, kennen en sluit vriendschap met het meisje dat ook door de familie Radley zal worden opgevangen. Ze raakt een beetje over de problemen met haar ouders heen als er zich plots een drama voordoet waarbij Birdie door toedoen van Rad het leven laat. Dat betekent het einde van haar relatie met de Radley's, totdat ze, 13 jaar later, plots oog in oog staat met de man op wie ze al die tijd verliefd is geweest.

Rechttoe rechtaan verteld verhaal van een jongemeisjes…Lees verder
De celliste Abigail ontmoet bij een concert Marcus. Deze ontmoeting brengt haar terug naar de tijd toen ze als schoolkind bijna inwoonde bij diens chaotische familie. De lezer maakt mee hoe de vriendschap verloopt tussen Abigail en Marcus zus Frances, hoe Abigail haar halfzus leert kennen en kort daarna aan de dood moet afstaan, en hoe de prille liefde tussen Marcus en Abigail door een misverstand eindigt. Wanneer dertien jaar later de beide hoofdpersonen na het concert weer contact blijven houden, wordt langzaam de basis gelegd voor een huwelijk. Een eigentijds verhaal, intelligent en vlot geschreven en met oog voor details. Kleine druk. Voor een grote lezerskring.