Strip
Nederlands

Het hoofd van Gru-Teh-Pap. 27

Daniel Branca (auteur), Walt Disney (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Het hoofd van Gru-Teh-Pap. 27
Auteur
Daniel Branca
Naar het werk van
Walt Disney
Taal
Nederlands
Editie
1 ed.
Uitgever
DPG Media Magazines, 2021
96 p. : ill.
ISBN
9789463055192

Besprekingen

Dubbeldik deel uit een serie met enkele stripverhalen waarin Donald Duck, zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak en Oom Dagobert allerlei avonturen beleven. De tekst in de in goed Nederlands gestelde tekstballonnen is per verhaal verschillend van lettergrootte.

Over Daniel Branca

Daniel Branca (Buenos Aires, 7 december 1951 - aldaar, 28 januari 2005) was een Argentijnse striptekenaar, die met name voor Disney veel strips heeft getekend.

Biografie

Daniel Branca raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in strips en begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd bij een kindertijdschrift. Op zijn zestiende kreeg hij een baan als assistent-animator bij een adverteringsbureau. Het jaar daarop begon hij ook voor een lokaal televisiestation en enkele educatieve uitgaven te werken.

In 1971 ging hij een samenwerking aan met zijn landgenoot Oscar Fernández. De twee produceerden onder meer een groot aantal strips voor El Clan de Mac Perro, een bijlage van het tijdschrift Billiken. Branca verhuisde in 1976 naar Spanje, waar hij bij Bruguera Publishers samen met Fernández de series ‘Caramelot’ en ‘Sir Bombin’ tekende voor de tijdschriften Zipi y Zape en Gaby, Miliki y Fofito. Van 1977 tot 1982 werkte hij voor Bard…Lees verder op Wikipedia