Boek
Nederlands

Haaien aaien

+1
Haaien aaien
×
Haaien aaien Haaien aaien

Haaien aaien

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Anne is bang voor de kleine haaien in het dolfinarium. Later durft ze niet in zee te zwemmen. Haar klasgenootje Teun wel, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Haaien
Leesniveau
AVI 7
Titel
Haaien aaien / tekst en ill. Danielle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003
53 p. : ill.
ISBN
90-276-4829-8

Besprekingen

In de Spetterreeks van uitgeverij Zwijsen verscheen de vijfde reeks met de stilaan vertrouwde Leeslat aanduiding: leeservaring, AVI en thema. Ook deze reeks bevat fantasie- én realistische verhalen van wisselende kwaliteit. Leestechnisch scoren de verhalen van 6 tot 7 op de AVI-schaal.

Haaien aaien is een saai en langdradig verhaaltje over plagen en domme weddenschappen. Anne en Teun zitten bij elkaar in de klas. Ze gaan een dagje naar het dolfinarium en meester Ko vertelt in de bus dat ze ook nog een bezoekje aan hondshaaien zullen brengen. Die kan je volgens de meester zelfs aaien... Anne vindt de idee dat ze haaien zou aaien een beetje griezelig maar als Teun haar verwijt dat ze een bangerik is, wedt ze om haar knikkerverzameling dat ze het wél durft. Ze zal het echter niet moeten bewijzen want de meester raakt gebeten door een haai en het haaien strelen wordt meteen afgeblazen. Na het schoolreisje volgt de klassieke opdracht om een opstel te schrijven over de uitsta…Lees verder
Teun en Anne gaan met hun klas op schoolreis naar een dolfinarium. Iedereen vindt het voeren van de ongevaarlijke hondshaaien, die ook in de Noordzee voorkomen, nogal griezelig.De meester moet eerst en wordt zelfs gebeten, maar niet erg. Na afloop, aan het strand, daagt 'stoere' Teun Anne uit om in zee te gaan zwemmen. Teun wedt om Anne's knikkers. Zelf gaat hij echter tekeer als een mager speenvarken als een kwal hem prikt. Van zijn stoerheid blijft dan weinig over. Dit boekje vraagt een gemiddelde literaire ervaring o.a. vanwege de wisseling van locatie in het verhaal. De twaalf eenvoudige, dikomlijnde zwarte illustraties in gewassen inkt en pen en in een wat naïeve stijl voegde de auteur paginagroot aan haar tekst toe om nog eens te laten zien wat al verteld wordt.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia