Lettertype dyslexie
Nederlands

Maffe sporten (die je nog niet kende!)

Daniëlle Schothorst (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
+1
Maffe sporten (die je nog niet kende!)
×
Maffe sporten (die je nog niet kende!) Maffe sporten (die je nog niet kende!)

Maffe sporten (die je nog niet kende!)

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Maffe sporten (die je nog niet kende!)
Auteur
Daniëlle Schothorst
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
46 p. : ill.
ISBN
9789048733828 (hardback)

Besprekingen

In dit deel uit de serie 'Zoeklicht dyslexie informatief' komt een groot aantal sporten langs die heel bijzonder zijn en die de doelgroep, kinderen van 9-12 jaar, zeker niet kent. Het zijn echte sporten maar wel van een soort waarbij je eerst vraagtekens zet en denkt: is dat een sport? Maar tegelijk moet je erom lachen. Modder snorkelen, olifanten polo, hoppende konijnen, zorbing brandnetels eten en nog veel meer rariteiten komen langs. De korte teksten, gedrukt in een groot en helder lettertype, en zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, zijn niet moeilijk (AVI-E4). Lastige woorden worden direct fonetisch gespeld of zijn opgenomen in een verklarende woordenlijst, die te vinden is op twee uitvouwbare flappen aan beide schutbladen. Bij elk woord staan een verklaring en de uitspraak. Bij de onderwerpen zijn veel humoristische tekeningen en mooie kleurenfoto’s gevoegd. De verwondering staat steeds voorop en men is er zeker in geslaagd deze op te roepen. De vormgeving is verzorgd,…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia