Boek
Nederlands

Wat fijn om zes te zijn

+1
Wat fijn om zes te zijn
×
Wat fijn om zes te zijn Wat fijn om zes te zijn

Wat fijn om zes te zijn

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Wat fijn om zes te zijn / tekst en ill. Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
[18] p. : ill.
ISBN
9789048710782 (hardback)

Besprekingen

Het is nog één nachtje slapen en dan zal de tweeling Sem en Sam zes jaar worden. Ze kunnen er bijna niet van slapen. Om kwart voor twaalf worden ze gewekt, en mogen ze mee naar buiten. De kerkklok luidt twaalf uur, er is vuurwerk en ze krijgen hun cadeautjes. Deeltje uit de serie 'Hee, ik lees!'*, bedoeld voor kinderen die al leren lezen voor zij in groep drie van de basisschool zitten (sluiten aan bij de kleutermethode Schatkist, maar zijn zelfstandig te gebruiken). De illustraties beslaan steeds twee pagina’s en beperken zich tot de kern van de verhaallijn en tonen weinig details. De dialogen worden in tekstballonnen weergegeven. Het verhaaltje zelf wordt in rechthoekige kaders, duidelijk gescheiden van de illustraties, verteld in een lettertype (en zonder hoofdletters) passend bij AVI-Start. Het verhaaltje (zowel tekst als illustraties) is heel erg braaf, de cadeautjes zijn rolbevestigend en de spanning van de kleuters voor hun verjaardag komt niet echt tot leven. Het niet al te bi…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia