Boek
Nederlands

Het Suleiman spel

David Ignatius (auteur)
Wanneer een CIA-agent probeert een terroristennetwerk in Jordanie͏̈ binnen te dringen, dreigt hij zelf slachtoffer te worden van zijn eigen plannen.
Titel
Het Suleiman spel
Auteur
David Ignatius
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Body of lies
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
336 p.
ISBN
9789026123917

Besprekingen

In Het Suleiman spel gaat Roger Ferris, spion en topagent van de CIA, op zoek naar een terrorist die het brein is achter diverse bloederige aanslagen in het Westen. Niemand heeft de man, die bekendstaat als Suleiman, weten te lokaliseren en niemand heeft hem ooit gezien. De moslimterrorist verschuilt zich dan ook zo diep in de woestijn dat zelfs de Jordaanse autoriteiten hem nog niet hebben weten op te sporen. Ferris vertrekt dan maar zelf naar Jordanië. Dat de zoektocht geen evidente zaak zal worden, weet hij al bij aanvang van zijn missie, wanneer het al niet meer duidelijk is wie van de geheim agenten te vertrouwen is. Het lijkt wel alsof iedereen dubbel spel speelt en een aantal mannen blijkt even graag voor Suleiman als voor de Amerikanen te werken. De hoogste bieder of degene bij wie het grootste voordeel kan worden behaald, krijgt dan ook hulp. Maar zelfs die informatie is niet altijd betrouwbaar. Wanneer Ferris ten einde raad is, denkt hij echter plots aan een boek over…Lees verder
Roger Ferris is topagent van de CIA en bijzonder goed vertrouwd met de politieke situatie en de Arabische cultuur in het Midden-Oosten. In Amman heeft Ferris in Hani Salaam, de directeur van de Jordaanse algemene inlichtingendienst, een persoonlijke vriend gevonden. Samen zoeken ze al geruime tijd naar de moslimterrorist Suleiman, verantwoordelijk voor een aantal aanslagen zowat overal. Vanuit de CIA bedenkt Ferris een ambitieus plan om Suleiman uit zijn tent te lokken, maar dan stelt hij vast dat zijn hartsvriendin door de tegenpartij is ontvoerd. De auteur toont zich een gedegen kenner van de situatie in het Midden-Oosten en is blijkbaar goed op de hoogte van het functioneren van spionagediensten. Dit en zijn vlotte verhalende stijl leveren een adembenemende spionageroman op, waarin geloofwaardige personages opereren in een hedendaags herkenbaar decor. Paperback met vrij kleine druk.

Over David Ignatius

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

David Ignatius (Washington D.C., 26 mei 1950) is een Amerikaanse journalist en auteur van thrillers van Armeense afkomst.

Op dit moment is hij redacteur en columnist voor de Washington Post. Samen met Fareed Zakaria, een redacteur van Newsweek, richtte hij onder de vlag van zijn krant een online discussieforum op over internationale zaken, PostGlobal.

Biografie

Ignatius is een zoon van Paul Robert Ignatius, secretaris-generaal van de marine en president van de Washington Post. Na enkele prestigieuze middelbare scholen studeerde David Ignatius op King's College in Cambridge. Hij trouwde met Eve Thornberg; samen hebben ze drie dochters.

Na zijn studie ging hij werken bij The Washington Monthly, een maandblad over de Amerikaanse politiek en regering. Hij schreef over het ministerie van Justitie en de CIA. Ook was hij correspondent in het Midden-Oosten. In 1986 vertrok hij naar de Washington Post, alwaar hij (m…Lees verder op Wikipedia