Titel
Changing faces
Uitvoerder
David Linx  (zangstem) Frank Vaganée  (saxofoon;fluit) Dieter Limbourg  (saxofoon;klarinet;fluit) Kurt Van Herck  (saxofoon;klarinet;fluit) Bart Defoort  (saxofoon;klarinet) Bo Van der Werf  (saxofoon;klarinet) Serge Plume  (trompet;bugel) Nico Schepers  (trompet;bugel) Pierre Drevet  (trompet;bugel) Gino Lattuca  (trompet;bugel) Marc Godfroid  (trombone) Frederik Heirman  (trombone) Ben Fleerakkers  (trombone) Laurent Hendrick  (trombone) Hendrik Braeckman  (gitaar) Jos Machtel  (contrabas) Martijn Vink  (drums) Nathalie Loriers  (piano) Brussels Jazz Orchestra
Uitgever
O+ Music, 2007
1 cd
Speelduur
01:14:40
Aantekening
Met teksten
EAN
3760106071270
CDR
JFX4224

Over David Linx

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Yves Moch

David Linx (Brussel, 22 maart 1965) (echte naam: David Gistelinck) is een Belgische jazz- en chansonzanger, componist en tekstschrijver.

Linx, een zoon van de componist en musicus Elias Gistelinck, studeerde percussie en was drie jaar de drummer van de Amerikaanse jazzzanger Mark Murphy, wat hem motiveerde om zelf te gaan zingen. Sinds 1993 doceert Linx jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 1986 nam hij met een grote groep muzikanten een plaat op met de Amerikaanse schrijver en activist James Baldwin, die hierop gedichten voorleest. De muzikanten waren onder meer Pierre Van Dormael en Slide Hampton. In 1990 maakte hij een album, waarop hij begeleid wordt door Jack van Poll. In het begin van de jaren negentig ging hij samenwerken met pianist Diederik Wissels, die hij al uit zijn kindertijd kent. Met hem nam Linx door de jaren heen verschillende duoplaten op.

Linx heeft verder opgenomen met onder meer Toots Thielemans, het kwartet van gitari…Lees verder op Wikipedia