Cd

Winds of change

David Linx (uitvoerder), Diederik Wissels (uitvoerder), Christophe Wallemme (uitvoerder)
+1
Winds of change
×
Winds of change Winds of change

Winds of change

David Linx (uitvoerder), Diederik Wissels (uitvoerder), Christophe Wallemme (uitvoerder)
Titel
Winds of change
Uitvoerder
David Linx  (zang) Diederik Wissels  (piano) Christophe Wallemme  (contrabas) Donald Kontomanou  (drums) Ibrahim Maalouf  (trompet) Jacques Schwarz-Bart  (saxofoon) Manu Codjia  (elektrische gitaar)
Uitgever
Just Looking, 2013
1 cd + boekje
Speelduur
00:56:33
EAN
3149028036626
CDR
JFX5404

Over David Linx

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Yves Moch

David Linx (Brussel, 22 maart 1965) (echte naam: David Gistelinck) is een Belgische jazz- en chansonzanger, componist en tekstschrijver.

Linx, een zoon van de componist en musicus Elias Gistelinck, studeerde percussie en was drie jaar de drummer van de Amerikaanse jazzzanger Mark Murphy, wat hem motiveerde om zelf te gaan zingen. Sinds 1993 doceert Linx jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 1986 nam hij met een grote groep muzikanten een plaat op met de Amerikaanse schrijver en activist James Baldwin, die hierop gedichten voorleest. De muzikanten waren onder meer Pierre Van Dormael en Slide Hampton. In 1990 maakte hij een album, waarop hij begeleid wordt door Jack van Poll. In het begin van de jaren negentig ging hij samenwerken met pianist Diederik Wissels, die hij al uit zijn kindertijd kent. Met hem nam Linx door de jaren heen verschillende duoplaten op.

Linx heeft verder opgenomen met onder meer Toots Thielemans, het kwartet van gitari…Lees verder op Wikipedia