Aan het eind van de jaren zeventig wordt een briljante oplichter samen met zijn Britse minnares gedwongen om te werken voor een losgeslagen FBI-agent.
Onderwerp
Oplichterij
Titel
American hustle / dir. by David O. Rusell ; written by David O. Russell ... [et al.]
Regisseur
David O. Russell
Componist
Danny Elfman 1953-
Acteur
Christian Bale Bradley Cooper Jeremy Renner Amy Adams Jennifer Lawrence
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
138 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414937033010

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2013 van David O. Russell (Silver linings playbook) met Christian Bale (The dark knight), Amy Adams, Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Het verhaal is losjes gebaseerd op een undercoveroperatie van de FBI rond 1980 met de tltel Abscam. De briljante oplichter Irving Rosenfeldt krijgt een relatie met ex-stripper Sydney Prosser, die zich voordoet als een Engelse aristocrate. Samen handelen ze onder meer in vervalste kunst. Wanneer een FBI-agent hen betrapt bij een frauduleuze lening dwingt hij hen om voor hem te gaan werken. Intussen aarzelt Irving of hij kan en wil scheiden van zijn vrouw en hun geadopteerde zoontje. Alle Nederlandse recensenten zijn enthousiast. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-2-'14): '(...) een geestig betoog over misleiding in allerlei vormen. (...) Russell maakte een kruising tussen een klassieke screwballkomedie en een gangsterfilm, vol maskerades en dubbele bodems, waar iedereen met zichtbaar plezier aan gewerkt heeft. Een feest van een fil…Lees verder

Over David O. Russell

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

David Owen Russell (New York, 20 augustus 1958) is een Amerikaanse regisseur, producent en scenarioschrijver van (speel)films. Russell is vooral bekend als de regisseur en schrijver van de films Three Kings en I Heart Huckabees.

Filmografie

Als regisseur

  • Joy - 2015
  • American Hustle - (2013)
  • Silver Linings Playbook - (2012)
  • The Fighter - (2010)
  • Soldiers Pay - (2004)
  • I Heart Huckabees - (2004)
  • Three Kings - (1999)
  • Flirting with Disaster - (1996)
  • Spanking the Monkey - (1994)
  • Hairway to the Stars - (1990)
  • Bingo Inferno - (1987)

Als schrijver