Boek
Nederlands

De monstersnackbar en de pizza der duisternis

David O'Connell (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
De monstersnackbar en de pizza der duisternis
×
De monstersnackbar en de pizza der duisternis De monstersnackbar en de pizza der duisternis

De monstersnackbar en de pizza der duisternis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Joep (8) is hulpje in een monstersnackbar. Hij heeft een robot uitgevonden die brood kan maken. Maar dat loopt helemaal uit de hand. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voeding, Griezels
Titel
De monstersnackbar en de pizza der duisternis
Auteur
David O'Connell
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Monster and Chips - night of the living bread
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2014
219 p. : ill.
ISBN
9789048309825 (hardback)

Besprekingen

Humoristisch verhaal over Joep Stapper, die als mens werkt in Fuzzby's Snackbar vol monsters. Hij kookt en hij serveert voor de meest wonderlijke monsters en is ook nog innovatief. Hij maakt een robot om brood te maken. Als die zijn eigen leven gaat leiden, zorgt dat voor doldwaze avonturen. Zo ook als de culinair recensent, de nachtburgemeester en het monster dat uitvinder is in actie komen. Elke keer speelt Joep een heldenrol. In de snackbar is friet het beroemdste gerecht. De royale bladspiegel en enorme hoeveelheid humoristische pentekeningen zullen kinderen zeker aanspreken. Uitermate geschikt voor kinderen met leesmoeilijkheden of concentratieproblemen. De actie en humor houdt hun aandacht vast. Het taalgebruik is direct, veel spreektaal, woordspelingen en grappige verbasteringen. Los te lezen van het vorige deel: 'Hap, slik, wegwezen!'*. De vier hoofdstukken zijn eigenlijk afgeronde avonturen. Aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

De Monstersnackbar en de Pizza der Duisternis

Tweede boek uit de reeks rond Joep, een jongetje dat helpt in een snackbar die uitgebaat wordt door monsters! Fuzzby, de eigenaar, is een vriendelijk monster. Het boek bevat vier verhalen in vier hoofdstukken. In het eerste deel is het erg druk in de snackbar en Joep vindt dat ze best nog wat extra hulp kunnen gebruiken. Ze maken een robot van brooddeeg. Als hij uit de oven komt, kan hij inderdaad bewegen, maar hij maakt er een knoeiboel van! In deel twee maak je kennis met Wobbel, een felblauw geleimonster met een doorzichtige maag. Hij is een vroegere klant die nu culinair recensent geworden is. Alle hens dus aan dek om alles vlot te laten verlopen, maar ... verloopt alles zo vlot? In deel drie is er het 'Project Z': enkele monsters willen een bus ombouwen zodat je ermee kan rondrijden en overal monsters bedienen. Maar wie komt er af op de rondrijdende bus? En dan is er nog het feest van de nachtburgemeester. Een monster waarvan iedereen erg bang is. Er wordt immers gezegd dat hi…Lees verder