Boek
Nederlands

De grootste ettertjes van de wereld. 2

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tien ondeugende, vieze en grappige verhalen. Over baby Humbert die zo groot wordt dat hij zelfs vliegtuigen eet en over Stacey die zo vals zingt dat huizen instorten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De grootste ettertjes van de wereld. 2
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world's worst children 2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
282 p. : ill.
ISBN
9789044831139 (hardback)

Besprekingen

In tien korte verhalen worden kinderen beschreven die slechter dan slecht zijn. Een baby groeit op tot een alles verslindend monster. Een jong meisje zingt zo afschuwelijk dat huizen instorten. Een schatrijk jongetje is zo verschrikkelijk verwend dat niemand iets met hem kan beginnen. De verhalen worden gekenmerkt door humor die gebaseerd is op overdrijving. De geestige illustraties en typografische variaties maken de verhalen aantrekkelijk voor kinderen. Tweede deel* over tien afschuwelijke kinderen van dit bekende tweetal. Ook in het Engels aangeboden: 'The world's worst children 2'**. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

De grootste ettertjes van de wereld

Voor de tweede keer op rij portretteert David Williams tien vreselijk verschrikkelijke kinderen. Zo is er een hyper hongerige Humbert die een allesverslindende baby is. Dat mag je best letterlijk nemen. En dan is er bijvoorbeeld ook nog Groenteloze Harry. Hij at vooral geen groenten en dat hebben ze hem later betaald gezet ... Kortom in tien korte, grappige verhalen worden er nachtmerries van kinderen voorgesteld. Telkens wordt er één specifiek kenmerk zo uitvergroot dat het - voor de doelgroep althans - hilarisch wordt.Zowat op elke bladzijde zijn er kleurrijke illustraties terug te vinden van Tony Ross. De prenten zijn even schreeuwerig en druk als de karakters van de ettertjes. In dat opzicht vullen tekeningen en tekst elkaar mooi aan. Bovendien wordt er vaak gevarieerd in het lettertype en de lay-out.Ikzelf ben niet zo’n fan van het genre maar ik begrijp dat veel kinderen dit kunnen smaken. Minder ervaren lezers hoeven ook niet meteen het h…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia