Boek
Frans

D'après une histoire vraie : roman

D'après une histoire vraie : roman

Genre:
Na het schrijven van een bestseller zit de schrijfster zelf op dood spoor totdat ze kennismaakt met 'L', een charismatische en sensuele vrouw die haar beïnvloedt.
Titel
D'après une histoire vraie : roman
Auteur
Delphine De Vigan 1966-
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Lattès, 2015
478 p.
ISBN
9782709648523 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Zevende boek van de schrijfster (1966) die razend populair werd door haar vele malen onderscheiden bestseller 'Rien ne s’oppose à la nuit'* uit 2011 (‘Niets weerstaat de nacht’) en daarnaast bekend is van de jeugdtitels 'No et moi'** (‘No en ik’) en Jours sans faim*** (‘Dagen zonder honger’). De schrijfster is nu zelf onderwerp van haar nieuwe boek. Ze voelt zich leeg en zonder inspiratie. Onverwachts heeft ze een bijzondere ontmoeting tijdens ‘Le Salon du livre’, een boeken- en schrijversmanifestatie in Parijs. ‘L.’, een zelfverzekerde, sensuele vrouw van haar leeftijd maakt een diepe indruk op Delphine. Ze neemt stukje bij beetje de regie over als de schrijfster haar toelaat in haar leven op een moment dat haar kinderen haar aandacht niet meer nodig hebben. Ze hebben hun eindexamen gehaald en gaan op eigen benen staan. De partner van Delphine, François Busnel, heeft het druk met zijn eigen literaire en journalistieke beslommeringen. Kortom ‘L’ heeft vrij spel. Wat is echt en wat is …Lees verder

Over Delphine De Vigan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Delphine de Vigan (Boulogne-Billancourt, 1 maart 1966) is een Frans romanschrijfster. De meeste van haar werken hebben een sterk autobiografisch karakter.

Leven en werk

De Vigan is moeder van een zoon en dochter, had een baan, en begon aanvankelijk met schrijven in de avonduren. In 2001 publiceerde ze onder het pseudoniem Louis Delvig haar eerste roman Jours sans faim, over haar eigen gevecht als negentienjarige tegen anorexia nervosa. Na de korte roman Les Jolis Garçons (2005), over drie vroegere liefdesavonturen, had ze succes met Un soir de décembre (2006), waarmee ze de Prix littéraire Saint-Valentin won. Haar grote doorbraak kwam met het later succesvol verfilmde No et moi (2007) over een hoogbegaafd dertienjarig meisje dat vriendschap sluit met een dakloze jonge vrouw. Voor dat laatste boek kreeg ze de Prix des libraires.

Na Les heures souterraines (2010), dat gen…Lees verder op Wikipedia