Boek
Nederlands

Hé, bouw je mee ?

+1
Hé, bouw je mee ?
×
Hé, bouw je mee ? Hé, bouw je mee ?

Hé, bouw je mee ?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over het bouwen van huizen verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bouwen, Bouwmachines, Wonen
Titel
Hé, bouw je mee ?
Auteur
Delphine Grinberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le chantier
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
9789076830230

Besprekingen

Deze nieuwe aflevering in de uitgebreide reeks 'Kididoc' is van uitstekende makelij. Het bouwwezen wordt er in zijn verschillende aspecten uitgebeeld, van het plannen maken, over de complexiteit van een werf, tot de veranderlijkheid van het straatbeeld. Het thema leent zich natuurlijk gemakkelijk tot het betere flapwerk, talrijk zijn dan ook de flapjes en andere uitklap/schuif/vouwbare stukjes. Bijzonder geslaagd zijn het mini-boekje over een werfongeval, de uitschuifbare grondplannen van een kinderkamer die verschillende wijzen van inrichting illustreren, en de strookjespuzzel waarmee je types huizen kunt samenstellen. Ook leuk is de pagina met kleine bouwproeven: met stokjes, elastiekjes en suikerklontjes leer je enige basisprincipes van het bouwen. De tekeningen zijn druk, zoals het nu eenmaal is op een bouwwerf. Het gehalte aan informatie had wat hoger kunnen zijn - ik mis bv. iets over de volgorde waarin het bouwen gebeurt. Nu is het vooral een kijk- en doe-boek, dat, zoals steed…Lees verder
In dit thematische boek over de bouw komen verschillende onderwerpen aan bod. Aan de orde komen ondermeer de bouwwerf, fundamenten, vrachtwagens en machines, bouwmaterialen en verschillende soorten huizen. De bladzijdevullende en in vrolijke kleuren waterverf uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. De tekst is verweven met de illustraties. Een prentenboekje met verrassende elementen zoals uit- en opklapbare en schuifbare delen. Hierdoor is het boek ook tegelijkertijd wat kwetsbaar. De grote hoeveelheid informatie bevat hier en daar te moeilijke woorden (signalisatiebord) voor de doelgroep. Een informatief boek dat (in klassenverband) ook als basis kan dienen voor het thema bouwen. Als kijkboek geschikt vanaf ca. 4 jaar.