Boek
Nederlands

De tuin van Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
De tuin van Nijntje
×
De tuin van Nijntje De tuin van Nijntje

De tuin van Nijntje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje krijgt een stukje tuin en gaat daar aan het werk. Prentenboekje met eenvoudige, zwart omlijnde illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tuinieren
Titel
De tuin van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
90-5647-496-0

Besprekingen

Nijntje krijgt van vader Pluis een eigen stukje tuin. Zij trekt haar tuinkleren aan en gaat aan het werk: spitten, harken, zaaien en de zaadjes begieten. De peentjes die daaruit groeien, worden naar moeder Pluis gebracht die er een lekkere maaltijd van maakt. Vierkant prentenboekje met een afgerond verhaaltje. De tekst bestaat uit vier regels in abcb-rijm, gedrukt op de linkerpagina in een vette schreefloze letter. Er worden geen hoofdletters gebruikt en er is weinig interpunctie. De bekende Bruna-illustraties in blauw, rood, geel, groen, wit, bruin, grijs en oranje zijn zwartomrand. Een aardig prentenboekje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia