Boek
Nederlands

Woordjes leren : Nijntje voelboek

Dick Bruna (auteur)
+1
Woordjes leren : Nijntje voelboek
×
Woordjes leren : Nijntje voelboek Woordjes leren : Nijntje voelboek

Woordjes leren : Nijntje voelboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat zie je in Nijntjes slaapkamer? En wat eet Nijn allemaal en zie je ook haar vrienden en familie? Vierkant hardkartonnen aanwijsboekboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en stoffen voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Woordjes leren : Nijntje voelboek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2021
[16] p. : ill.
ISBN
9789056478933 (hardback)

Besprekingen

In deze uitgave van royaal vierkant formaat met twee afgeronde hoekjes en van mooi glanzend karton valt lekker veel te bekijken, aan te wijzen en te benoemen rond de bekende en populaire Nijn. Elke spread heeft een thema, bv. Nijntjes slaapkamer en kleren, vriendjes en familie of spelen, binnen en buiten. Zo zijn er acht thema’s. Alles wat er is te zien in de karakteristieke Brunastijl en –kleuren, is benoemd met lidwoord. Op elke plaat (inclusief de cover) is er een stofje te voelen, zoals een ‘echte’ gladde spiegel, een ruw mandje of een leerachtige olifantenhuid. Aantrekkelijke, leerzame uitgave om lekker lang en steeds weer opnieuw (samen) mee bezig te zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia