Boek
Nederlands

Mius : met toeters en bellen

Dimitri Leue (verteller)
+1
Mius : met toeters en bellen
×
Mius : met toeters en bellen Mius : met toeters en bellen

Mius : met toeters en bellen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mius de muis mag niet buitenspelen, omdat het te gevaarlijk is. Maar binnen verveelt hij zich. Na lang zeuren mag hij naar de circusschool. Oblong prentenboek met veelkleurige collages en audiocd met hoorspel en liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mius : met toeters en bellen
Verteller
Dimitri Leue 1974-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2009
[28] p. : ill. + cd
ISBN
9789054614548 (hardback)

Besprekingen

Mius muis kan niet veilig buitenspelen: Poes, Vos en Uil liggen op de loer om alle muizen te pakken te nemen. Als zijn broertje op een dag gewond thuiskomt, besluiten pappa en mamma muis dat de kinderen voortaan binnen moeten blijven. Ze bedenken wat je allemaal kunt spelen, maar vervelen zich vooral. Na lang zeuren mag Mius ondanks alle gevaren naar de circusschool. Dagelijks trotseert hij het gevaar. Zal dat wel goed gaan? Een mooi vormgegeven oblong prentenboek over gevaar, moed, samenwerking, doorzetten en verzoenen, dat veel kijkplezier biedt. De tekst is goed leesbaar in de paginagrote prenten geplaatst, die bestaan uit veelkleurige collages waarin onder andere papier, textiel, pleisters, stukken metaal, koperdraad en foto's zijn verwerkt. Op de bijbehorende cd vertelt de Vlaamse acteur Dimitri Leue op inspirerende wijze het verhaal, waarbij de muzikale omlijsting een extra dimensie geeft. Met muzieknoten onderaan de pagina wordt aangegeven waar in het verhaal een liedje hoort, …Lees verder

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia