Boek
Nederlands

Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren

Ditte Merle (auteur), Alex de Wolf (illustrator)
+1
Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren
×
Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren

Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Wild verliefd : alles over liefde en seks bij dieren
Auteur
Ditte Merle
Illustrator
Alex de Wolf
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
159 p. : ill.
ISBN
9789044321920 (hardback)

Besprekingen

Hoe een niesende opossum zich met een gevorkte piemel voortplant. In dit kunstzinnig in zwart-rode zeefdruk vormgegeven boek wordt het seks- en liefdesleven van meer dan honderd diersoorten beschreven. De opossum (een buideldier) is de laatste in de rij van gewone en meer bijzondere diersoorten waarvan het waargenomen voortplantingsgedrag breeduit, realistisch feitelijk (niet schokkend) en verhalend met een humoristische ondertoon uitgelegd wordt. Daarbij is het opmerkelijk dat de biologen vroeger waarnemingen heel anders duidden dan de huidige wetenschappers dat doen. En juist dat wordt door de schrijfster helder en gedetailleerd uit de doeken gedaan. Het is daardoor een mooi, exact, uitgebreid en volledig seksdierenboek, met heel veel verrassende wetenswaardigheden, feitjes en grapjes. Gelukkig zijn de twaalf hoofdstukken door kleur en kopjes in stukken gedeeld, zodat je willekeurig in het boek stukjes kunt lezen. Het register op diersoort helpt daarbij. Ook de conclusies per hoofds…Lees verder

Wild verliefd

In de boek vind je alles over liefde en seks bij dieren: hoe doen ze het, hoe maken ze elkaar het hof, hoe knuffelen en vrijen ze, wat kan er en wat kan niet?, ... De auteur heeft duidelijk haar huiswerk gemaakt, want in dit boek staan heel wat leuke en wilde dingen over het liefdesleven van meer dan honderd dieren. En dat meer dan 150 pagina’s lang. Je kan het zo gek niet bedenken of het komt aan bod. Het boek is zeer mooi uitgegeven, met een felrode - kleur van de liefde - kaft. Ook binnenin voert rood het hoogste woord. Er zijn geen foto’s, enkel – vaak grappige – tekeningen. De direct appellerende schrijfstijl spreekt aan. De toon is licht ironisch en dat zet aan tot verder lezen. Maar dat gaat zo het hele boek door, en na een tijdje is dat wel wat van het goede teveel. Toch is dit een grappig boek om in te grasduinen, zodat je bij je vrienden kan uitpakken met heel wat bizarre weetjes.

Over Ditte Merle

Ditte Merle (Amsterdam, 12 mei 1951) is een Nederlandse kinderboekenauteur.

Biografie

Merle was eerst werkzaam als lerares en (vanaf 1990) hoofdredacteur van onderwijstijdschrift Natuur aan de Basis. Ze is sinds 1998 fulltime schrijver.

Bibliografie

 • 1984 De rat (De Ruiter)
 • 1986 Ergens onder een blaadje (Van Holkema & Warendorf)
 • 1986 Heide (De Ruiter)
 • 1988 Au! Dat beest prikt! (Van Holkema & Warendorf)
 • 1989 De kameel (De Ruiter)
 • 1991 De brandnetel (De Ruiter)
 • 1991 Het nijlpaard (De Ruiter)
 • 1994 Een tuintje maken (De Ruiter)
 • 1997 Kleine kriebelbeestjes (Van Reemst Uitgeverij)
 • 1997 IJsberen en andere draaikonten in de dierentuin (Van Reemst Uitgeverij)
 • 1998 Poep van dieren (EPN)
 • 1998 Lekker …Lees verder op Wikipedia