Boek
Nederlands

Hiernaast, bij ons thuis

Do Van Ranst (auteur)
+1
Hiernaast, bij ons thuis
×
Hiernaast, bij ons thuis Hiernaast, bij ons thuis

Hiernaast, bij ons thuis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pipa bedenkt een plan om alle leugens van haar familie te laten verdwijnen. Maar om dat voor elkaar te krijgen, zal ze wel een familiegeheim prijs moeten geven. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Hiernaast, bij ons thuis
Auteur
Do Van Ranst
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2023
135 p.
ISBN
9789002278693 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdroman over leugens, geheimen en het gezinsleven. Het verhaal draait om Pipa, wiens moeder een B&B runt nabij een ziekenhuis. De familie Duinslager verblijft er vanwege hun ernstig zieke zoon Paul. Pipa raakt gefascineerd door de zus van Paul, Felien, en haar geheimzinnigheid. Felien beweert dat haar ouders niet haar echte ouders zijn en spreekt zelden over haar broer. Pipa praat daarentegen veel, over haar afwezige vader, haar moeders verdriet en de vele leugens. Ze bedenkt een plan om de leugens te laten verdwijnen, maar dit betekent dat ze een geheim moet onthullen. Nuchter geschreven, met nadruk op de persoonlijke gedachtegang van Pipa. Met twee illustraties op de schutbladen in grijstinten. Vanaf ca. 11 jaar. Do Van Ranst (Dendermonde, 1974) is een bekende Belgische auteur. Hij schreef 'Mijn vader zegt dat wij levens redden', 'Moeders zijn gevaarlijk met messen’ en 'de Samuel-reeks’. Zijn boeken werden vertaald in het Duits, Deens en Koreaans. Hij werd onder andere bekr…Lees verder

Over Do Van Ranst

Do Van Ranst (Dendermonde, 13 juli 1974) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Van Ranst debuteerde in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde Zeven zinnen en een zoen, een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. Het succesrijke boek kreeg twee vervolgen: Een pruik en paarse lippen en Hoge hakken en een hoed.

Mijn bed is een boot gaat over een jongen die met zijn moeder de dood van zijn vader verwerkt. Een boek ook over thuiskomen en het verleden af en toe vergeten. In Mijn hondenjongen, dat bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, staat verliefdheid centraal.

Met zijn manuscript Mijn vader zegt dat we levens redden won Van Ranst de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal in een ongewoon decor over jonge mensen in een huis in…Lees verder op Wikipedia