Strip
Nederlands

De brief

Dodier (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jerome in de gevangenis! Jerome wordt verdacht van poging tot moord. Hij dreigt voor vele jaren achter de tralies te verdwijnen. Terwijl Jerome in voorarrest zit, doet Babette alle pogingen om hem uit de gevangenis te krijgen. Ze zoekt een brief waarin de identiteit van de vader van Bastien, de kleinzoon van het slachtoffer, wordt onthuld. Bastien is tevens Jeromes verdachte nummer één! Jerome is
Titel
De brief
Auteur
Dodier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La lettre
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2002
56 p. : ill.
ISBN
90-314-2429-3

Besprekingen

De brief is het vervolg op De gravin. De lezer bleef achter met de vraag: heeft Jerome de gravin vermoord? De politie denkt in elk geval dat Jerome achter de aanslag zit. De gravin is echter niet dood. Ze ligt in een coma. Als Jerome zich vrijwillig aangeeft, belandt hij achter de tralies. Het is dan aan Babette, Jeromes vriendin, om de waarheid te achterhalen. En terwijl Jerome vanuit de gevangenis advies geeft, probeert Babette de politiecommissaris te overtuigen. Als dat niet lukt, gaat ze zelf achter Bastien, de kleinzoon van de gravin aan. De verontrustende brief waarin de gravin de ware afkomst van haar kleinzoon verraadt, is immers verdwenen. En zit Bastien niet achter de erfenis aan voor de sekte waarvan hij deel uitmaakt? Als de gravin bij bewustzijn komt, beweert ze dat ze zelfmoord heeft proberen te plegen. Jerome komt vrij en past de laatste puzzelstukjes in elkaar.

De brief is opnieuw een sterk album waarin Babette voor een keer op de voorgrond treedt. Zij doet het…Lees verder
Jerome K. Jerome Bloks is een wat sullig ogende, maar behoorlijk schrandere privé-detective die zich in zijn woonplaats Parijs verplaatst per Solex. In dit verhaal, dat een onverbrekelijk geheel vormt met het voorgaande album ‘De gravin’*, zit Jerome in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van een moordaanslag. Gelukkig is zijn kordate vriendin Babette er ook nog en zorgt zij er, met hulp van Jerome’s instructies, voor dat hij weer vrij komt. Daarvoor moet zij zich in nogal precaire situaties begeven. Een spannend, wat meer pagina’s dan gebruikelijk bij strips vullend, verhaal dat zich hier en daar ook een brokje humor veroorlooft en dat zich qua plot kan meten met volbloed detectiveverhalen. Zoals altijd vormen de aardige, vakbekwame tekeningen van scenarist/tekenaar Dodier een toegevoegde waarde. Binnen de serie een van de beste verhalen.

Suggesties