Strip
Nederlands

De marionet

Dodier (auteur)

De marionet

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het weesmeisje en de prins Wanneer een jongedame Jerome vraagt de man op te sporen van wie ze zwanger is maar van wie ze noch de naam kent, noch het adres, van wie ze niet weet wat hij beroepshalve doet en zelfs geen foto heeft... na nota bene een relatie van ruim een jaar, moet onze detective haar bekennen dat hij machteloos staat. Als ze hem een tijd later 's nachts uit bed belt om te vertellen
Titel
De marionet
Auteur
Dodier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La marionnette
Uitgever
Marcinelle: Dupuis, 2003
56 p. : ill.
ISBN
90-314-2530-3 (paperback) 9789031425303 (paperback)

Besprekingen

Parijs is de enige biotoop waar privédetective Bloks gedijt. Het is dankzij het magistrale tekenwerk van Dodier en het zachte kleurenpalet van Cerise dat elke plaat in het album Parijs uitademt. Dodier heeft geen Eiffeltoren nodig om de lezer duidelijk te maken in welke stad Jerome met zijn mobilette rondtuft.

In vergelijking met de overkill van Amerikaanse actiefilms, waarin de held zich van de ene met special effects opgesmukte scène naar een volgende ontploffing rept, is Bloks een anachronistische figuur. Met zijn aftandse regenjas en deukhoed, hokkend op een zolderkamer, is hij de onconventionele speurder die zich meer bekommert om het zielenheil van zijn klanten dan om de oplossing van de zaak. En als hij zelf de trappers verliest, kan hij steeds te rade gaan bij zijn lieve vriendin Babette of bij zijn vriend, de jonge pastoor Arthur.

De jongedame die in De marionet de diensten van Jerome inhuurt, laat een vreemde indruk na. Ze wil dat Jerome haar verloofde …Lees verder
Zeventiende deel in deze originele detectivereeks voor jongeren, die ook volwassenen aanspreekt. Jerome is een jonge detective, die woont en werkt in Parijs. De verhalen zitten vaak knap in elkaar, en wat begint als iets kleins, leidt vaak toch tot het spoor naar een grotere misdaad. In dit verhaal vraagt een jonge vrouw aan Jerome om op zoek te gaan naar haar vriend, een man die ze nauwelijks kent. Het lijkt erop dat ze de man heeft verzonnen, maar geholpen door het toeval, zijn vriendin Babs en een reeks vaste bijfiguren zet Bloks zijn onderzoek toch voort. Het einde van het verhaal is verrassend. 'De marionet' is een nieuw deel in een serie van constante kwaliteit voor de oudere jeugd.

Suggesties