Boek
Nederlands

Het grote boek van Panda & Eekhoorn

Ed Franck (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het grote boek van Panda & Eekhoorn
×
Het grote boek van Panda & Eekhoorn Het grote boek van Panda & Eekhoorn

Het grote boek van Panda & Eekhoorn

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Achttien avontuurlijke verhalen over Panda en Eekhoorn, die veel van karakter verschillen maar door dik en dun toch boezemvrienden blijven. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Het grote boek van Panda & Eekhoorn
Auteur
Ed Franck
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het grote boek van Panda en Eekhoorn
Uitgever
Antwerpen: Infodok, 2023
176 p. : ill.
ISBN
9789002278785 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel met achttien verhalen over de onverwoestbare vriendschap tussen Panda en Eekhoorn. Ondanks hun verschillen in karakter en wensen, en hun ruzies en pogingen om elkaar te overtroeven, spelen ze samen, maken ze plezier en beleven ze allerlei avonturen. In grappige, sprookjesachtige en sympathieke stijl geschreven, waarbij de auteur gebruikmaakt van veel korte zinnen. Met avontuurlijke aquareltekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Ed Franck (Beringen, 1941) is een alom bekende Belgische (jeugd)auteur en vertaler. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clichés te vermijden en grenzen te verkennen: poëzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol…Lees verder op Wikipedia