Boek
Engels

The narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

Edgar Allan Poe (auteur)

The narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket

Een jonge man, die als verstekeling aan boord van een walvisvaarder reist, beleeft de meest fantastische avonturen.
Titel
The narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket
Auteur
Edgar Allan Poe
Taal
Engels
Uitgever
Recanati: ELI, 2013
79 p. : ill. + 1 CD
ISBN
9788853615879

Besprekingen

Arthur Gordon Pym wordt op zestienjarige leeftijd door een vriend aan boord van een walvisvaarder gesmokkeld. Hij zoekt het avontuur maar wat hij beleeft, gaat zijn fantasie ver te boven: tijdens een muiterij wordt de helft van de bemanning gedood en tijdens een storm vergaat het schip bijna. Arthur en nog enkele overlevenden lijden honger en het lot moet beslissen wie door de anderen zal worden opgegeten. En zo gaat het maar door. Poe is een geboren verteller, al besteedt hij wel erg veel aandacht aan details, waardoor het verhaal soms zijn vaart verliest. Hij toont graag zijn kennis van de scheepvaart, van zeedieren en bijzondere verschijnselen in de natuur. Maar bovenal blijft hij natuurlijk de meester van het griezelverhaal. Poe's taalgebruik met veel uitdrukkingen uit de scheepvaart bemoeilijken het lezen wel enigszins. Pocket-editie.

Over Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (Boston (Massachusetts), 19 januari 1809 – Baltimore (Maryland), 7 oktober 1849) was een Amerikaans schrijver en dichter. Hij werkte ook als literair criticus en redacteur en was een van de eerste Amerikaanse schrijvers die van de pen probeerde te leven, waardoor hij het zwaar had.

Biografie

Edgar Poe werd geboren in Boston als zoon van het reizende acteursechtpaar Elizabeth en David Poe, die beiden overleden voor hij drie jaar oud was. Poe werd in huis genomen door John Allan, een succesvol zakenman uit Richmond, Virginia. Hij werd niet officieel geadopteerd maar nam Allan als zijn tweede voornaam.

Van 1815 tot 1820 werd hij (gedeeltelijk) opgeleid in Engeland. In 1826 schreef hij zich in aan de Universiteit van Virginia, maar bleef daar slechts een jaar. Hij begon te drinken, te gokken, kon zijn vele schulden niet meer betalen en werd weggestuurd. In 1827 liep Poe weg bij de Allans en in juli 1830 ging h…Lees verder op Wikipedia