Boek
Nederlands

Vliegtijd

Els Moors (auteur)

Vliegtijd

Els Moors (auteur)
Genre:
Een jonge vrouw begint telkens aan een nieuwe reis. Zo gaat ze naar een festival in Slowakije voor dichters uit alle landen van Europa. Ze wordt geconfronteerd met 27 labiele dichters, een Roemeense die niet van plan is de kamer te delen, een overenthousiaste regisseur en een worsten bakkende organisator.
Titel
Vliegtijd
Auteur
Els Moors
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2010
224 p.
ISBN
9789046808924 (paperback)

Besprekingen

Moors (1976) publiceerde eerder een dichtbundel en een roman. Vliegtijd is een verhalenbundel. Het titelverhaal beslaat de helft van dit boek. De ‘ik’ (een dichteres) gaat naar een festival in Slowakije waarvoor 27 dichters uit 27 Europese landen zijn uitgenodigd. Een slechte organisatie, onduidelijke personages, veel wijn, moeizame relaties, daarmee moeten de deelnemers en ook de lezers het doen. Een vaag verhaal, maar toch lees je verder door de aparte, intrigerende, droge en vaak humoristische stijl en de suspense die steeds wordt opgebouwd en niet wordt ingelost. In de twee volgende verhalen gaat een schrijfster telkens naar een ver oord om zich te kunnen concentreren. Maar de eenzaamheid gaat knellen en ze zoekt contacten. Maar als anderen haar te na dreigen te komen, kapt ze die contacten af. Het laatste verhaal beslaat twee pagina’s en is een liefdesbrief. Veilig dus, vanaf een afstand. Het gaat steeds om mensen op zoek naar, maar ook bang voor intimiteit. Ondanks de vlakke per…Lees verder

Over Els Moors

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kritzolina

Els Moors (Poperinge, 16 juli 1976) is een Vlaams dichteres en prozaschrijfster.

Moors studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Gent. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam en volgde de nieuwe opleiding Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze woont en werkt in Brussel.

Werk

In 2006 debuteert Moors met haar dichtbundel er hangt een hoge lucht boven ons bij de Nederlandse uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hierin alterneert ze tussen zwaarte en lichtheid in toon en thematiek. Schijnbaar dagelijkse taferelen worden getransformeerd tot "een nieuwe werkelijkheid". In 2008 verschijnt haar eerste roman Het verlangen naar een eiland bij dezelfde uitgeverij en in 2010 met Vliegtijd drie verhalen en een brief. Haar tweede dichtbundel, Liederen van een kapseizend paard, verscheen in 2013 zowel bij Nieuw Amsterdam als bij de Vlaamse uitgeverij het balanseer.

Moors publiceerde eerder gedic…Lees verder op Wikipedia