'Elsa Morante's boeken zijn niet te overtreffen.' Elena Ferrante.

Episch en magistraal: een familieroman over drie generaties, na meer dan 70 jaar nog steeds een ongeëvenaarde klassieker.

Elisa is een jonge vrouw die na de dood van haar ouders werd opgevoed door Rosaria, de minnares van haar verongelukte vader Francesco. Het huwelijk van haar ouders was ongelukkig. Haar

Extra onderwerp
Italiaanse literatuur
Titel
Leugens en tovenarij
Auteur
Elsa Morante
Inleider
Cesare Garboli
Vertaler
Manon Smits
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mensogna e sortilegio
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2022
767 p.
ISBN
9789028452657 (hardback)

Andere formaten:

Over Elsa Morante

Elsa Morante (Rome, 18 augustus 1912 - aldaar, 25 november 1985) was een van de bekendste Italiaanse schrijfsters van de twintigste eeuw.

Leven en werk

Morante werd geboren in Rome, waar ze, met uitzondering van een periode tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar hele leven woonde. Ze begon in de jaren dertig met het schrijven van korte verhalen en publiceerde haar eerste boek in 1941, een verzameling verhalen getiteld Il Gioco Segreto. In datzelfde jaar huwde ze de cineast en schrijver Alberto Moravia. Samen met haar echtgenoot vluchtte ze aan het einde van de oorlog (ze waren beide joods) naar het zuidelijke platteland van Italië. Die gebeurtenis is ook kenmerkend voor haar verdere werk. Enkele van haar boeken zijn verfilmd. Haar laatste roman, Aracoeli, verscheen in 1982, drie jaar voor haar dood.

Morante stond bekend als een onorthodoxe Italiaans auteur. Gedurende haar schrijfcarrière stond ze erom beke…Lees verder op Wikipedia