Strip
Nederlands

Ik ben een ezel

Emmanuel Guibert (auteur), Marc Boutavant (illustrator), Sylvia Vanden Heede (vertaler)

De ezel Ariol en het varken Ramono zijn beste vrienden. Ze zitten bij meester Biegel in de klas.
Bizbizz de vlieg steekt altijd haar vinger op en weet op alles het antwoord. Zij is verliefd op Ariol. Maar Ariol is stiekem verliefd op Petula, het mooiste kalfje van de hele school!

Extra onderwerp
humor
Titel
Ik ben een ezel
Auteur
Emmanuel Guibert
Illustrator
Marc Boutavant
Vertaler
Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
68 p. : ill.
Aantekening
Volume van de reeks gevonden bij stripinfo.be
ISBN
9789401484794 (hardback)

Over Emmanuel Guibert

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Emmanuel Guibert (Parijs, 1964) is een Frans stripauteur. Zijn debuut maakte hij met het album Brune. Als tekenaar is hij bekend van het drieluik De oorlog van Alan, over Alan Cope, een jonge Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog, en De fotograaf, over het werk van Artsen zonder grenzen in Afghanistan. In De fotograaf maakt hij een synthese van originele foto's met striptekeningen. Diezelfde techniek paste Guibert toe voor zijn strip Des nouvelles d'Alain. Hierin staan de herinneringen van Alain Keler centraal, een journalist en fotograaf die de geschiedenis van de vervolging van de Roma-zigeuners in Europa vertelt. Samen met Joann Sfar maakte hij De dochter van de professor en de historische strip Zwarte olijven.

Guibert werkte ook als scenarist. Samen met tekenaar Marc Boutavant maakte hij verschillende delen van de kinderstrip Ariol. Deze strip over een blauw ezeltje dat zich afspeelt op school, werd g…Lees verder op Wikipedia

Suggesties