Boek
Nederlands

Dribbels lieve papa

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels lieve papa
×
Dribbels lieve papa Dribbels lieve papa

Dribbels lieve papa

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als papa een dag voor Dribbel zorgt, doen ze allerlei leuke dingen. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dribbels lieve papa
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot loves his dad
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
[12] p. : ill.
ISBN
9789047500360

Besprekingen

Hondje Dribbel en zijn papa zijn de hele dag druk bezig. Ze voetballen, vliegeren, voeren de eendjes en gaan op het strand een ijsje eten. Voor het slapen leest papa een verhaaltje. Bijna vierkant kartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over een dag uit het leven van Dribbel. De platte prenten hebben duidelijke, frisse kleuren. De afbeeldingen over telkens twee pagina's zijn dun zwartomlijnd. Er is voor een peuter veel aan te wijzen, zoals de verschillende dieren en speeltuig, zonder dat het geheel druk of onoverzichtelijk wordt. Het gegeven is simpel en uit de belevingswereld van een peuter. De regel tekst boven de geheel gekleurde bladzijden slaat op de afgebeelde activiteit. De prenten zijn echter ook zonder tekst uitstekend te begrijpen. Hoewel er geen duidelijke verhaallijn is, is duidelijk dat de tekeningen de belevenissen van Dribbel op een dag vertellen. Voor een enthousiaste bewonderaar een leuke aanvulling op de boekjes over Dribbel. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.