Boek
Nederlands

Achter de rokende bergen

Erin Hunter (auteur), Ann Van Dyck (vertaler)
+1
Achter de rokende bergen
×
Achter de rokende bergen Achter de rokende bergen
In de reeks:
Seekers; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vier jonge beren gaan samen op zoek naar de Laatste Wildernis. Het zou een paradijselijk gebied zijn waar voldoende voedsel is en waar je in vrede kunt leven. Maar de weg ernaartoe is gevaarlijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Beren
Titel
Achter de rokende bergen
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ann Van Dyck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Smoke mountain
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
273 p.
ISBN
9789022330388 (paperback)

Besprekingen

In het derde deel van de serie 'Seekers'*, gaan een ijsberin, een zwarte beer, een bruine beer en een grizzly samen op zoek naar de Laatste Wildernis, in de buurt van een vulkaan. Het zou een paradijselijk gebied zijn waar voldoende voedsel is en waar je in vrede kunt leven. Hun dromen nemen ze natuurlijk mee en sommige gaan onderweg ook wel in vervulling. De ijsberin vindt er bijvoorbeeld haar broer terug, zodat ze met zijn vijven verder kunnen. Maar weer zal de lezer merken hoe juist andere dieren en ook de mensen de hoofdpersonen voor gevaarlijke problemen zetten. Daarbij kunnen conflicten van allerlei aard niet uitblijven. De vier vrouwelijke auteurs, een schrijverscollectief, zijn gespecialiseerd in fantasy-verhalen waarin dieren een hoofdrol spelen (zie vooral ook de serie ‘Warrior Cats’). Ze schrijven op basis van diepgaande research, waardoor hun verhaal een geloofwaardig karakter krijgt. Het is een mooi uitgevoerd boek met de tekst in een heldere letter. De relatie met milieu…Lees verder

Seekers. Achter de rokende bergen

In dit derde deel van 'Seekers' volgen we de vier beren op hun zoektocht. Nu zijn ze op weg naar de grote wildernis. Een plaats waar voedsel in overvloed is en waar ze in vrede kunnen leven. Ook Kalliks boer, Taqqiq, gaat mee op pad. Maar hij zorgt voor wrijvingen. Zijn opvattingen komen niet overeen met die van het viertal. Uiteindelijk besluit hij terug te keren naar zijn eerdere vrienden en afscheid van zijn zus te nemen. De vier jonge beren zetten hun tocht verder en beleven spannende, intrigerende gebeurtenissen. De verhalen blijven boeien en je voelt dat er best wel wat research gedaan is. De vermenselijking van de dieren wordt niet overdreven. De beren blijven voldoende ‘bereneigenschappen’ houden. Het boek is een oproep om stil te staan bij hoe de mens omgaat met de natuur en de dieren. Vanuit het standpunt van de beren voel je de verdrukking en de onmacht. Een thema waar tienjarigen zeker al eens mogen over nadenken.


Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia