Boek
Nederlands

De missie van de leerling

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
De missie van de leerling
×
De missie van de leerling De missie van de leerling
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

OMHELS WAT JE IN DE SCHADUWEN VINDT …

De katten van de DonderClan, de SchaduwClan, de RivierClan en de WindClan leiden al sinds vele manen een vredig bestaan in hun territoriums rondom het meer. Maar nu moeten ze een geheimzinnige profetie ontraadselen. Hiervoor moet een jonge leerling-medicijnkat op een gevaarlijke missie die het lot van alle Clans zal bepalen.

Onderwerp
Katten
Titel
De missie van de leerling
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The apprentice's quest
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
349 p.
ISBN
9789059249752 (hardback)

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia