Boek
Nederlands

Spikkelblads hart

Erin Hunter (auteur), Ans Van der Graaff (vertaler)
+1
Spikkelblads hart
×
Spikkelblads hart Spikkelblads hart
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Spikkelpoot traint hard om krijger te worden. Als ze ziet hoe er gevochten wordt in de SterrenClan twijfelt ze over haar toekomst. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Spikkelblads hart
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans Van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spottedleaf's heart
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2020
144 p.
ISBN
9789059247598 (paperback)

Besprekingen

Spikkelpoot wil heel graag krijger worden. Samen met de andere DonderClanleerlingen traint ze heel hard om dat doel te bereiken. Ze heeft een oogje op Distelklauw, die haar met zijn charmes voor zich probeert te winnen. Maar Distelklauw is niet wie hij lijkt. Hij wil de beste krijger ooit worden en vecht daarom ’s nachts met de SterrenClan, waar het er nogal hard aan toe gaat. Spikkelpoot twijfelt daardoor of ze nog wel krijger wil worden. Misschien is Medicijnkat toch meer iets voor haar? Los te lezen mini-avontuur uit de serie Warrior Cats, net als o.a. ‘Gansveders vloek’* (2019). Vlot geschreven verhaal, waar je als lezer even in moet komen als je niet bekend bent met de serie. Goed opgebouwde spanning, wel wat voorspelbaar naar het einde toe. Korte hoofdstukken, geen illustraties. Kleine druk. Met voorin een overzicht van de Clans. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia