Boek
Nederlands
De liefdesgeschiedenis tussen een Amerikaanse luitenant en een Engelse verpleegster tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.
Titel
Afscheid van de wapenen
Auteur
Ernest Hemingway
Vertaler
Katja Vranken
Inleider
Jan Vantoortelboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A farewell to arms
Editie
14
Uitgever
Amsterdam: Veen klassiek, 2014
333 p.
ISBN
9789020414172 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De liefdesgeschiedenis tussen een Amerikaanse luitenant en een Engelse verpleegster tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Temidden van het oorlogsgebeuren aan het Italiaans-Oostenrijkse front 1917/'18 bloeit een grote liefde op, waarvan het tragische einde de echo is van het 'vaarwel', toegeroepen aan de oorlog. Deze romantische tragedie van liefde en oorlog is een van de succesvolste werken van de Amerikaanse schrijver Hemingway (1899 –1961) en wordt vaak tot de klassieke oorlogsromans gerekend. Normale druk.

Over Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway (Oak Park, 21 juli 1899 – Ketchum, 2 juli 1961) was een Amerikaans schrijver en journalist die in 1953 de Pulitzerprijs voor de literatuur won met The Old Man and the Sea en in 1954 de Nobelprijs voor Literatuur ontving. Hemingway produceerde de meeste van zijn werken tussen het midden van de jaren 1920 en het midden van de jaren 1950. Zijn sobere, uit de journalistiek ontstane schrijfstijl stond in sterk contrast met zijn imago van avonturier en zijn turbulent persoonlijk leven en zou grote invloed uitoefenen op het moderne Amerikaanse en Europese proza.

Tussen de twee wereldoorlogen werd hij de woordvoerder van de Lost Generation omdat hij in zijn vroege werk de problematiek en de mentaliteit van die generatie het best gestalte gaf. Hemingway was niet alleen actief als schrijver, maar was ook een journalist en oorlogscorrespondent, en daarnaast een avonturier, sportvisser en jager op groot wild, hetgeen tot uiting komt in de ond…Lees verder op Wikipedia