Spel
Nederlands

De emoscoop : gevoelens in het spel

Ferre Laevers (auteur), Julia Moons (auteur), Joost Maes (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De emoscoop: een koffer boordevol prikkels rond 21 gevoelens, gegoten in 4 spellen, 111 prenten en tientallen opdrachten waar pit in zit en die kinderen dichter bij zichzelf en elkaar brengen. De Emoscoop heeft een tweevoudige doelstelling: ‘Goed in je vel zitten’ en ‘Sociale competentie'.
Titel
De emoscoop : gevoelens in het spel
Auteur
Ferre Laevers Julia Moons Joost Maes
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: CEGO, 2012
1 materialenkoffer
Aantekening
Inhoud koffer: spelbord, spelregels (1 p.), gevoelswaaier, 10 filmkaarten, 2 doosjes met 63 situatieprenten en 2 instructiekaarten, 1 doosje met Emo-domino (50 dominokaarten), 1 doosje met EMO-bingo/EMO-poly (63 gevoelsschijfjes, 40 rechthoekige opdrachtkaartjes), 1 CD Muziek met gevoel, handleiding (64 p.), 6 pionnen, 1 getalbeeldendobbelsteen Voor kinderen tussen 5 en 13 jaar
ISBN
9789074798051

Over Ferre Laevers

Ferdinand ("Ferre") Laevers (Belgisch-Congo, 1950) is een Vlaams onderwijskundige.

Levensloop

Ferre Laevers werd geboren in het toenmalige Belgisch-Congo en kwam met zijn familie op tienjarige leeftijd naar België.

Professor Laevers wordt beschouwd als de grondlegger van het ervaringsgericht onderwijs. Eind jaren zestig van vorige eeuw, onder invloed van mei '68, begon hij het kleuteronderwijs te herdenken. Hij werd verder beïnvloed door onder meer Carl Rogers en Jean Piaget. Als doctoraatsstudent in de pedagogische wetenschappen startte hij enkele proefprojecten op. Voornamelijk het introduceren van "gevoelsbeleving" bij kleuters als element van de vorming, naast de tot dan toe belangrijker geachte aspecten als motorische en cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling, was baanbrekend. Het was een poging tot synthese tussen de autoritaire en de anti-autoritaire opvoedingsstijl.

Functies…Lees verder op Wikipedia