Boek
Nederlands

De speelboom van Fiep

Fiep Westendorp (auteur), Gioia Smid (auteur)

De speelboom van Fiep

Fiep Westendorp (auteur), Gioia Smid (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
In de lente krijgen de bomen nieuwe blaadjes, in de zomer schijnt de zon volop en in de herfst kun je zoeken naar bramen en kastanjes. In de winter is het koud en vliegen de meeste vogels naar het zuiden. Speelboek met vrolijke kleurenillustraties, dat naar vier kanten kan worden uitgeklapt en met lintjes vastgezet. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Seizoenen
Titel
De speelboom van Fiep
Auteur
Fiep Westendorp Gioia Smid
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2019
4 p. : ill.
Aantekening
Speelboek dat kan open gezet worden. Wanneer het open staat, is er een boom te zien in de lente, zomer, herfst en winter.
ISBN
9789021419602 (hardback)

Besprekingen

Speelboek met illustraties van Fiep Westendorp rond de vier seizoenen. Door het voor- en achterplat tegen elkaar te klappen en met lintjes vast te strikken ontstaat een vierkante bodem. Hierop vormen de pagina’s van het boek een kruis, waardoor elk seizoen een ‘kamertje’ heeft: een bos, vol kindertjes en dieren in de karakteristieke Fiepstijl, in de sfeer van één seizoen. Op de bodem van het geheel vertelt een eenvoudige tekst, afgedrukt in twee cirkels, over enkele kenmerken van het betreffende seizoen. In een derde cirkel is een relevant weetje te vinden. Ook de tekstcirkels zijn gelardeerd met Fiepfiguurtjes. De speelse uitgave is stevig uitgevoerd in glanzend karton. Ook leuk als decoratie in kinderkamer, boekenhoekje op de kinderopvang of in de jeugdhoek van de bibliotheek. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia