Boek
Nederlands

Fiep in tegenstellingen

Fiep Westendorp (illustrator), Gioia Smid (samensteller)
+1
Fiep in tegenstellingen
×
Fiep in tegenstellingen Fiep in tegenstellingen
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zomers speel je in je zwembroek op het strand en ’s winters ga je dik ingepakt schaatsen. De olifant is dik en de kronkelende slang dun, en Pluk is soms blij en soms verdrietig. Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke, grappige tekeningen over tegenstellingen. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tegenstellingen
Titel
Fiep in tegenstellingen
Illustrator
Fiep Westendorp
Samensteller
Gioia Smid
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fiep, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789045121987 (hardback)

Besprekingen

Mooi uitgevoerd, klein, vierkant (kartonnen) prentenboekje met twee afgeronde hoeken waarin op elke pagina of spread een tegenstelling wordt gepresenteerd. De meeste tegenstellingen (zomer-winter, dik-dun, groot-klein) zijn direct duidelijk, maar soms is een korte toelichting nodig, zoals op de spread van een lange eettafel met vrouwen die op hun stoelen staan, omdat er een muis onder tafel zit; dit geldt ook voor de tegenstelling warm (kolenkachel) en koud (ouderwetse ijscokar). De bekende illustraties van Fiep Westendorp (ontleend aan veel boeken die zij illustreerde) nodigen met hun humoristische details uit om naast de tegenstellingen ook een eigen verhaal te vertellen of samen met de peuter te verzinnen. Een geslaagd boekje dat zeker zal bijdragen aan de ontwikkeling van de woordenschat van peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia