Boek
Nederlands

Naar school met Fiep

Fiep Westendorp (illustrator), Gioia Smid (samensteller)
+1
Naar school met Fiep
×
Naar school met Fiep Naar school met Fiep
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een meisje wordt vrolijk wakker want ze mag vandaag naar school! Daar zijn heel veel leuke dingen te doen: spelen in de poppenhoek, muziek maken, knutselen of een boekje lezen. En natuurlijk samen eten en drinken en buiten spelen. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Naar school met Fiep / ill. Fiep Westendorp ; samenstelling en tekst Gioia Smid
Illustrator
Fiep Westendorp
Samensteller
Gioia Smid
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fiep, 2019
[30] p. : ill.
ISBN
9789021417165 (hardback)

Besprekingen

Opstaan, ontbijten, en dan: naar school! Samen met de klasgenootjes en de juf een fijne schooldag meemaken, waarin tijd is voor werken, spelen, trakteren, en voorlezen natuurlijk. Vijfentwintig platen van Fiep Westendorp zijn in dit kleine vierkante hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken zo gerangschikt, dat de hele schooldag van kleuters in beeld wordt gebracht. In korte tekstregels licht een ik-verteller toe wat er op iedere pagina te zien is. De personages wisselen, omdat uit het rijke oeuvre van Westendorp is geput, maar dat stoort allerminst. Door de keuze voor pastelkleurige achterwanden ontstaat een mooie eenheid. Kleuters zullen hun eigen bezigheden herkennen. Aan de hand van dit boekje kan prima gepraat worden met de kleintjes over hun eigen schoolervaring of om hen voor te bereiden op het naar school gaan. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia