Boek
Nederlands

Het net

Frank Geleyn (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Arthur (ik-persoon) houdt van keepen, gamen en stiekem ook van Morgane, het meisje met wie hij elke ochtend naar school fietst. Als Arthur te horen krijgt dat zijn moeder NET-kanker heeft, stort zijn wereld plotseling in. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het net
Auteur
Frank Geleyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
146 p.
ISBN
9789462916470 (paperback)

Besprekingen

Een warm en meeslepend verhaal over familie, verliefdheid en voetbal in de serie ‘Lekker lezen’. Arthur (ik-persoon) houdt van keepen, gamen en stiekem ook van Morgane, het meisje met wie hij elke dag naar school fietst. Zijn wereld stort in wanneer hij op een dag te horen krijgt dat zijn moeder uitgezaaide NET-kanker heeft. ‘Het net’ is in een vlotte stijl en vanuit het ik-perspectief geschreven, en neemt de lezer gemakkelijk mee in het verhaal. Frank Geleyn (1960) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken. Hij heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan. Voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken. Hij woont in Torhout.

Hij debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Frank heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij de Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte al verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Bibliografie

  • Ik zwijg (12+, 2003, nominatie Boekenleeuw)
  • Ik val (14+, 2004)
  • De Vesuvius & ik (12+, 2005)
  • Kampioen (13+, 2007, Kerntitel Jonge Jury 2009 Nederland)
  • Monsters van het bloed (7+, 2007, Nominatie Kinder- en…Lees verder op Wikipedia