Boek
Nederlands

Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië
×
Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië

Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Twee verhalen over Koen Kampioen en zijn teamgenoten van FC Top. Als ze een toernooi winnen, kunnen ze een rol in een tv-serie winnen. Als je het boek omdraait, lees je dat Koen en Renske mee mogen naar Italie͏̈. Maar ze moeten net een bekerfinale spelen. Wat nu? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Koen Kampioen op tv ; Koen Kampioen in Italië
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2020]
61, 59 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789020648690 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee eerder uitgegeven boeken (in keerdruk) over Koen Kampioen. In 'Koen Kampioen op tv'* (2012) doen Koen met zijn team FC Top mee aan een toernooi. Een van de prijzen is een rol in een tv-serie over een jongen die op voetbal zit. Omkeerboek met aan de andere kant 'Koen Kampioen speelt in Italië' (2012) waarin Koen en Renske met Renskes vader mee mogen naar Italie͏̈. Maar ze moeten met FC Top de bekerfinale spelen. Wat nu? Vlot leesbare verhalen met veel dialoog en een inhoud die niet al te diep graaft. De in grote letter gedrukte tekst wordt afgewisseld met zachte zwart-witillustraties. Voor veel kinderen vanaf 7,5 jaar zijn deze boekjes een feest van herkenning: ze lezen lekker snel, ze kunnen zich identificeren met de hoofdpersonen en ze kunnen twee delen achter elkaar lezen. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties