Boek
Nederlands

Bungelend aan een staartje

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
+1
Bungelend aan een staartje
×
Bungelend aan een staartje Bungelend aan een staartje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Detective en uitgever Geronimo Stilton (ik-figuur) gaat na een vreemd telefoontje van professor Volt naar de Himalaya. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Bungelend aan een staartje
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ci tengo alla pelliccia, io !
Editie
2
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2008
117 p. : ill.
ISBN
9789059243613 (hardback)

Besprekingen

Zoals de andere boeken in deze reeks speelt het verhaal zich in de muizenwereld af. De uitgeversfamilie Stilton beleeft weer een avontuur en daarvan geeft Geronimo Stilton het verslag.

In dit boek krijgt Geronimo een oproep van professor Ampère Volt om hem dringend zijn dagboek te bezorgen. De professor is bij de Yeti's, en Geronimo vertrekt samen met drie andere familieleden. Ze hopen met een schitterende primeur over het bestaan van de Yeti's weer te keren. Toch is het alleen Geronimo die de Yeti ziet en de anderen geloven hem niet. Daarbovenop moet hij dan nog voor zich houden wat hij weet, want hij gaf de professor daarover zijn erewoord. Toevallig ontdekt Geronimo een mammoet uit de prehistorie, die in het ijs bewaard blijkt. Zo kunnen ze toch terug met een 'superprimeur' voor hun krant 'De Wakkere Muis'.

De technieken die voor de lay-out van de andere boekjes gebruikt werden, vind je ook hier terug: spelen met kleur, lettertypes en heel wat illustraties. Dit versne…Lees verder
Professor Volt telefoneert vanuit zijn laboratorium in het Himalaya-gebergte naar Geronimo Stilton. Of deze hem zijn dagboek met speciale medicijnformules wil bezorgen. De stem is moeilijk te verstaan, maar Geronimo begrijpt dat zijn vriend in gevaar is. Voordat de verbinding wordt verbroken, hoort hij nog iets over 'voetsporen van de verschrikkelijke sneeuwman, de yeti'. Hij besluit meteen op reis te gaan. Zijn zus Thea en neefjes Klem en Benjamin gaan mee. Spannende avonturen volgen. Dit vaardig geschreven, fantasievolle muizenverhaal bestaat uit hoofdstukjes met korte zinnen en meestal begrijpelijke woorden. Het is met vele grappige, kleine en paginagrote tekeningen kleurrijk geïllustreerd. Tekst en illustratie vullen elkaar aan. Er is veel aandacht voor de lay-out; sommige woorden en zinnen worden creatief en intrigerend weergegeven. Het woord 'alsjeblieft' is zo afgedrukt, dat je als het ware ziet, dat er op smekende wijze een indringende vraag wordt gesteld. Bij 'dromerig' zie j…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties