Boek
Nederlands

De aanval van de krekelwroeters

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
Wroeterrat is aanvoerder van een zwerm graafinsecten. In een ondergrondse aanval op Ratstad, veroorzaken ze een verschrikkelijke chaos. De superhelden gaan de ondergrondse strijd aan. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De aanval van de krekelwroeters
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'assalto dei grillitalpa
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
187 p. : ill.
ISBN
9789054616658 (paperback)

Besprekingen

De gemaskerde knager Wroeterrat, een vermomde, gesjeesde professor, is leider van graafinsecten: de Krekelwroeters. In hun aanval op Ratstad brengen ze volstrekte chaos teweeg. Superspeurder tracht die samen met zijn assistenten te voorkomen. Het is echter zeer de vraag of zij die ondergrondse strijd kunnen winnen. De auteurs en illustratoren van dit Italiaans collectief maakten parallel aan de tientallen boeken waarin de muis Geronimo Stilton optreedt, een parallelle reeks onder de titel ‘Superhelden’*. Dit is het derde deel. Karakteristiek voor hun werk is dat de tekst gedrukt is in een variëteit aan kleuren en lettertypen, in diverse vormen en afmetingen. Het boek is ermee ‘besprenkeld’. Dat maakt de bladspiegel extreem onrustig en erg functioneel voor het tekstbegrip is een en ander vaak niet. De computergeanimeerde illustraties zijn doorschoten met enkele pagina’s ballonstrips. Juist en vooral door die vormgeving zijn de edities immens populair bij kinderen, hoewel een aantal woo…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia