Boek
Nederlands

De invasie van de megamonsters

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
Een bende rioolratten wil de macht in Ratstad overnemen. Met een vergroter maken ze van kleine dieren megamonsters die alles op hun weg vermorzelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De invasie van de megamonsters
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'invasione dei mostri giganti
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
187 p. : ill.
ISBN
9789054616375 (paperback)

Besprekingen

Na het eerste deel uit de serie 'Superhelden'*, slaat de bende rioolratten onder leiding van Blacky Bon Bon opnieuw toe met als doel de macht over Ratstad over te nemen. Hiertoe zetten ze een 'vergroter' in waarmee insecten en kleine dieren als een libel en rivierkreeft buitenproportionele afmetingen krijgen en alles op hun weg vermorzelen. En dat is nog niet alles: ook het televisiesterretje Tilly Trots en haar 10-jarige broertje Theo worden ontvoerd om hen voor hun karretje te spannen. Tijd voor de Superspeurders om in actie te komen. De uitgave lijkt op een Jetix animatie in boekvorm. Soms vervangen de tekenfilmachtige, gestileerde illustraties de tekst volledig en lees je een paar bladzijden strip. De typografische effecten (gekleurde woorden extra groot of niet lineair, kleine tekeningetjes tussen de tekst) geven dynamiek (en een erg onrustige bladspiegel). Zoveelste uitgave uit de stal van Geronimo Stilton die zijn weg wel zal vinden bij een groot publiek, ook bij de niet zo gra…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia