Boek
Nederlands

Fantasia. XV, Het leger der onzichtbaren

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Carla Debernardi (illustrator)
Een onzichtbaar leger wil Fantasia vernietigen. Alleen de Imperium Kroon kan het rijk redden. Maar deze kroon is verborgen op een ver en ontoegankelijk eiland. Kunnen Geronimo en zijn vrienden de kroon vinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Fantasia. XV, Het leger der onzichtbaren / Geronimo Stilton ; ill. Silvia Bigolin, Carla Debernardi [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin Carla Debernardi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'impero della Fantasia
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
317 p. : ill. ; 3D-bril
ISBN
9789059248540 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton, uitgever van de Wakkere Muis, Ridder zonder vrees of blaam, beleeft weer een avontuur in Fantasia. De Schitterende Steen, die het rijk beschermt tegen het kwaad, is gestolen. Een leger van onzichtbaren rukt op om Fantasia te vernietigen. De Imperium Kroon kan het rijk redden, maar die ligt verborgen op een ver en ontoegankelijk eiland. Geronimo gaat die zoeken met Alina, dochter van koningin Florina en haar tijger en Lorian, een drakentemmer en zijn draak. Ze worden geholpen en tegengewerkt en niet iedereen is wat hij of zij lijkt te zijn. Het wat magere spannende verhaal leest als een achtbaan. De vele grote en kleine stripachtige, ietwathouterige illustraties vormen een geheel met de tekst. Wisselend perspectief, lettertypes variërend in grootte, kleur en vorm. De toon is opgewonden, het woordgebruik populair (‘Gi-ga-geitenkaas’, ‘fantasiastisch’ en namen als ‘Soldaat Huilebalk’). Korte en lange zinnen, ruime bladspiegel. Met een kartonnen sleutel om een geheime bo…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties