Makkelijk lezen
Nederlands

Ik ben geen topmuis

Ook verschenen als Ik ben geen supermuis

Geronimo Stilton (auteur), Emy Geyskens (bewerker), Juliette Rosenkamp (bewerker)
Geronimo raakt snel in paniek. Topmuis Jeena neemt hem mee op een tocht. Ze gaan naar de woestijn, de Noordpool, het oerwoud en een grot. Zo kan Geronimo leren kalm te blijven. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bang zijn
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Ik ben geen topmuis / Geronimo Stilton ; omgeschreven door Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp ; ill. Merenguita Gingermouse en Yuko Egusa
Ook verschenen als
Ik ben geen supermuis
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Emy Geyskens Juliette Rosenkamp
Illustrator
Merenguita Gingermouse Yuko Egusa
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Non sono un supertopo!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
117 p. : ill.
ISBN
9789085923930 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Geronimo Stilton een nachtje vastzit in de lift, blijkt dat hij een bange muis is. Daarentegen is Jeena een ‘topknager’ – hij gaat Geronimo leren een topmuis te zijn (ook al wil die dat eigenlijk niet). De eerste topmuis-test is blijven leven in de woestijn, de tweede is blijven leven op de Noordpool, de derde in het oerwoud en de vierde in een grot. Zal Geronimo de tests doorstaan? Leesboekje voor moeizame lezers, vormgegeven op ‘z’n Stiltons’: kleurig, wisselende lettertypes en groottes, veel afbeeldingen, humoristisch en fantasievol. Met paginagrote stappenplannen vol overleeftips en feestcadeautje (slingers). Deeltje uit de ‘Makkelijk lezen’-serie rondom Geronimo en zijn grote muizenfamilie – stevige uitgave voor thuis en op school, uitnodigend door vorm en inhoud. Vereenvoudigde uitgave van 'Ik ben geen supermuis!' (2009/2016). Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties